Jednostavan desert koji ne zahteva prefinjene sastojke. Može se poslužiti na sobnoj temperaturi ili čak hladan.
Dobijena količina: za 8 osoba
Potrebno vreme:
25' - priprema45' - pečenje
Sastojci:
4 jajeta70 g šećera
250 g rikote
1 kašika arome vanile
900 ml mleka
250 g neslanih kifli
100 g grubo isečene crne čokolade
Postupak:
- Rernu zagrejati na 180°C.
- Nauljiti vatrostalnu posudu dimenzija 35 x 21 x 6 cm.
- U činiji umutiti jaja, šećer, rikotu, aromu vanile, pa potom dodati mleko. Ujednačiti smesu.
- Kifle iseći na komade debljine od oko 1.5 cm i dobijenim komadima prekriti dno vatrostalne posude.
- Preko kifli posuti iseckanu čokoladu, pa preko svega preliti tečnu mešavinu.
- Vatrostalnu posudu staviti u veću posudu, i veću posudu napuniti vrućom vodom tako da nivo vode dopire otprilike do polovine sadržine u vatrostalnoj posudi. Sve staviti u rernu i peći oko 45 minuta.
- Pre posluživanja ostaviti da odstoji oko 10 minuta.
No comments:
Post a Comment