Sunday, 29 January 2017

KOH OD KIFLI, ČOKOLADE I RIKOTE


Jednostavan desert koji ne zahteva prefinjene sastojke. Može se poslužiti na sobnoj temperaturi ili čak hladan.

Dobijena količina: za 8 osoba

Potrebno vreme:

25' - priprema
45' - pečenje

Sastojci:

4 jajeta
70 g šećera
250 g rikote
1 kašika arome vanile
900 ml mleka
250 g neslanih kifli
100 g grubo isečene crne čokolade


Postupak:

  • Rernu zagrejati na 180°C. 
  • Nauljiti vatrostalnu posudu dimenzija 35 x 21 x 6 cm. 
  • U činiji umutiti jaja, šećer, rikotu, aromu vanile, pa potom dodati mleko. Ujednačiti smesu. 
  • Kifle iseći na komade debljine od oko 1.5 cm i dobijenim komadima prekriti dno vatrostalne posude. 
  • Preko kifli posuti iseckanu čokoladu, pa preko svega preliti tečnu mešavinu. 
  • Vatrostalnu posudu staviti u veću posudu, i veću posudu napuniti vrućom vodom tako da nivo vode dopire otprilike do polovine sadržine u vatrostalnoj posudi. Sve staviti u rernu i peći oko 45 minuta. 
  • Pre posluživanja ostaviti da odstoji oko 10 minuta.

No comments:

Post a Comment