Odlični su za užinu ili večeru, sami ili uz neko drugo jelo. Koristila sam kombinaciju gorgonzole, parmezana i trapista, ali ima dosta prostora za eskperimentisanje i pronalaženje vaše omiljene mešavine.
Dobijena količina: 12 komada
Potrebno vreme:
25' - priprema20' - pečenje
5' - hlađenje
Sastojci:
250 g brašna3 kašičice praška za pecivo
1 jaje
250 ml jogurta
100 ml + 2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
100 g mladog spanaća
100 g izmrvljene gorgonzole
40 g rendanog parmezana
60 g rendanog trapista
Postupak:
- Rernu zagrejati na 180°C. Nauljiti modlice za mafine.
- U tiganju zagrejati dve kašike maslinovog ulja i propržiti sitno iseckan beli luk. Dodati opran mladi spanać i na umerenoj vatri mešati 1-2 minuta, dok mu se ne smanji zapremina. Skloniti sa vatre; spanać iseći na sitno. U manjoj posuti pomešati gorgonzolu, parmezan i trapist, pa im dodati spanać, i sve promešati.
- U velikoj činiji prosejati brašno i prašak za pecivo. U manjoj činiji umutiti jaje, maslinovo ulje i jogurt. Tečnu smesu sipati u suve sastojke, i viljuškom mešati tek toliko da se suvi sastojci navlaže. Dodati mešavinu sireva i spanaća, i sve promešati. Smesa će biti gromuljičava.
- Dobijenu smesu raspodeliti po modlicama tako da smesa popunjava maksimalno 3/4 zapremine modlice (testo će narasti). Peći oko 20 minuta, pa potom ostaviti da se ohlade u plehu oko 5 minuta, i na kraju izvaditi i poslužiti.
No comments:
Post a Comment