Tuesday 31 January 2017

MAFINI SA SPANAĆEM I TRI VRSTE SIRA


Odlični su za užinu ili večeru, sami ili uz neko drugo jelo. Koristila sam kombinaciju gorgonzole, parmezana i trapista, ali ima dosta prostora za eskperimentisanje i pronalaženje vaše omiljene mešavine.

Dobijena količina: 12 komada

Potrebno vreme:

25' - priprema
20' - pečenje
5' - hlađenje

Sastojci:

250 g brašna
3 kašičice praška za pecivo
1 jaje
250 ml jogurta
100 ml + 2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
100 g mladog spanaća
100 g izmrvljene gorgonzole
40 g rendanog parmezana
60 g rendanog trapista


Postupak:


  • Rernu zagrejati na 180°C. Nauljiti modlice za mafine. 
  • U tiganju zagrejati dve kašike maslinovog ulja i propržiti sitno iseckan beli luk. Dodati opran mladi spanać i na umerenoj vatri mešati 1-2 minuta, dok mu se ne smanji zapremina. Skloniti sa vatre; spanać iseći na sitno. U manjoj posuti pomešati gorgonzolu, parmezan i trapist, pa im dodati spanać, i sve promešati. 
  • U velikoj činiji prosejati brašno i prašak za pecivo. U manjoj činiji umutiti jaje, maslinovo ulje i jogurt. Tečnu smesu sipati u suve sastojke, i viljuškom mešati tek toliko da se suvi sastojci navlaže. Dodati mešavinu sireva i spanaća, i sve promešati. Smesa će biti gromuljičava. 
  • Dobijenu smesu raspodeliti po modlicama tako da smesa popunjava maksimalno 3/4 zapremine modlice (testo će narasti). Peći oko 20 minuta, pa potom ostaviti da se ohlade u plehu oko 5 minuta, i na kraju izvaditi i poslužiti.  

No comments:

Post a Comment