Dobijena količina: za 6 osoba
Potrebno vreme:
15' - za pripremu
40' - za kuvanje
Sastojci:
250g crvenog sočiva
300g šargarepe
200g crnog luka
2 kašike ulja
so i biber, po želji
1 čen belog luka
kašičica karija u prahu
1,2 l bistre supe od povrća
sok polovine limuna
60g mrvljene fete
peršunov list
2 parčeta hleba
Postupak:
- Šargarepu očistiti i iseći na sitno. Crni i beli luk iseći na sitno. Sočivo oprati, ocediti i ostaviti sa strane. Hleb iseći na kockice.
- U šerpi ugrejati ulje i dodati šargarepu i crni luk, pa so i biber po želji. Pržiti oko 5' na srednje jakoj vatri i uz često mešanje, pa potom dodati beli luk i kari u prahu. Sve mešati i nakon 3-4', dodati sočivo i supu. Pojačati vatru i pustiti čorbu da provri, pa potom vatru smanjiti i ostaviti da se kuva oko 30'.
- Dok se čorba kuva, napraviti krutone. Uključiti rernu na 200°C. Na pleh staviti aluminijumsku foliju i preko nje poređati kockice hleba. Pleh staviti u zagrejanu rernu oko 15' (možda i kraće u zavisnosti od vrste hleba i veličine kockica).
- Skuvanu čorbu izmiksati štapnim mikserom, sipati u tanjire, pa potom dodati nekoliko kapi limunovog soka, izmrvljenu fetu, krutone i peršunov list.
No comments:
Post a Comment