Odlično ide uz kafu.
Od ove mere se dobiju DVA kolača.
Dobijena količina:
2 okrugla kolača prečnika 23 cm, za ukupno 14-16 osoba
Potrebno vreme:
35' - da se pripremi
50' - da se ispeče
Sastojci:
3 jajeta
375 ml mleka
375 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
250 g šećera
550 g brašna
prstohvat soli
1 kašičica sode bikarbone
pola kašičice praška za pecivo
narendana kora jednog limuna
2 kašike isceđenog soka od limuna
500 g bresaka (oljuštenih i iskoštenih)
prah šećer, za posipanje
Postupak:
- Rernu zagrejati na 180 C. Dve okrugle, duboke vatrostalne posude (prečnika 23 cm) obložiti papirom za pečenje.
- U velikoj činiji mikserom umutiti jaja i šećer. Dodati mleko, maslinovo ulje, sok od limuna i limunovu koru. Nastaviti sa mućenjem, a potom dodati sve suve, prosejane sastojke. Mutiti mikserom dok se smesa ne ujedini i ne postane glatka.
- Smesu podeliti u dve pripremljene posude. Isečene breskve poređati po smesi, i potom ih malo utisnuti prstom.
- Peći oko 50 minuta.
- Izvaditi iz rerne. Kada se prohlade, izvaditi kolače iz posuda i posuti prah šećerom.
No comments:
Post a Comment