Dobijena količina: 1 debela palačinka prečnika oko 25 cm, za 3 osobe
Potrebno vreme:
20' - da se pripremi30' - da se ispeče
Sastojci:
5 jaja40 g brašna
240 ml neutralne pavlake
1 kašika sveže majčine dušice ili kašičica suvog origana
kašičica soli
biber, po želji
1 kašika maslinovog ulja
oko 15 tanjih stabljika špargli
150 g čeri paradajza
3 kašike narendanog parmezana
1 kašika maslinovog ulja
oko 15 tanjih stabljika špargli
150 g čeri paradajza
3 kašike narendanog parmezana
Postupak:
- Rernu zagrejati na 190 C. Kašikom maslinovog ulja namazati vatrostalnu keramičku posudu ili tiganj sa vatrostalnom ručkom prečnika oko 25 cm.
- U činiji umutiti jaja, pa dodati brašno, neutralnu pavlaku, majčinu dušicu (ili origano), parmezan, so i biber. Mutiti žicom dok se ne dobije ujednačena smesa, pa je presuti u pripremljenu posudu ili tiganj. Čeri paradajz oprati i iseći na polutke, pa ih poređati preko smese tako da preseci gledaju prema gore. Špargle oprati, pa im odstraniti grub, drvenasti deo. Ostatak stabljike iseći na komade dužine oko 3-4 cm, pa ih poređati na smesu.
- Peći oko 30 minuta.
- Nakon vađenja iz rerne ostaviti oko 10 minuta da odstoji. Poslužiti toplo ili na sobnoj temperaturi.
No comments:
Post a Comment