Thursday 12 November 2020

SLANA PALAČINKA SA ŠPARGLAMA I ČERI PARADAJZOM




Dobijena količina: 1 debela palačinka prečnika oko 25 cm, za 3 osobe


Potrebno vreme:

20' - da se pripremi
30' - da se ispeče

Sastojci:

5 jaja
40 g brašna
240 ml neutralne pavlake
1 kašika sveže majčine dušice ili kašičica suvog origana
kašičica soli
biber, po želji
1 kašika maslinovog ulja
oko 15 tanjih stabljika špargli
150 g čeri paradajza
3 kašike narendanog parmezana

Postupak:

  • Rernu zagrejati na 190 C. Kašikom maslinovog ulja namazati vatrostalnu keramičku posudu ili tiganj sa vatrostalnom ručkom prečnika oko 25 cm. 
  • U činiji umutiti jaja, pa dodati brašno, neutralnu pavlaku, majčinu dušicu (ili origano), parmezan, so i biber. Mutiti žicom dok se ne dobije ujednačena smesa, pa je presuti u pripremljenu posudu ili tiganj. Čeri paradajz oprati i iseći na polutke, pa ih poređati preko smese tako da preseci gledaju prema gore. Špargle oprati, pa im odstraniti grub, drvenasti deo. Ostatak stabljike iseći na komade dužine oko 3-4 cm, pa ih poređati na smesu. 
  • Peći oko 30 minuta.
  • Nakon vađenja iz rerne ostaviti oko 10 minuta da odstoji. Poslužiti toplo ili na sobnoj temperaturi.

No comments:

Post a Comment